keskiviikko 4. heinäkuuta 2018

Back to basics

Hello!

Normi salitreenaajalle on mielestäni muutamia perusjuttuja, joita tulisi ja kannattaisi ottaa huomioon. 

Motivaatio ja tavoite
Mikäli ei ole tavoitetta, todennäköisesti motivaatio loppuu hyvinkin nopeasti. Tavoite voi olla esim. painonpudotus, lihasmassan hankkiminen, kropan kiinteyttäminen, tulosten progressio (maksimi, toistomäärät, ym.) Mikäli tuloksia ei tule on syy yleensä tekemisen laadussa.

Perustekeminen
Perusliikkeet eli yksinkertaiset ja toimivat liikkeet on kaiken pohjana. Valitse itsellesi liikkeet, joita omat ominaisuutesi antavat myöden tehdä. Esim. kulmasoudussa löydä itsellesi sopiva tyyli eli onko se sitten tangolla tehty vai käsipainoilla. Vai kannattaako liikettä ylipäätään tehdä. Liian monimutkaiset liikkeet ja niiden hyödyt kannattaa pohtia tarkkaan. Haaskaatko niissä vain aikaasi ja saatko niistä haluttuja tuloksia.

Tekniikka
Keskity tekniikkaan ja unohda painojen kanssa egoilu. Mikäli hauiskääntö on sinulle koko kropan liike tai jalkakyykky alaselälle riski, niin sinun tulisi miettiä mitä teet väärin. Kysy ihmeessä neuvoa ja ennenkaikkea opiskele itsekin esim. katsoen Youtuben kautta tutorial videoita.

Vinkit
Harjoittelussa on hyvä keskittyä muutamiin liikkeisiin, jotka tulevat auttamaan sinua jatkossa kaikessa kuntosaliharjoittelussa. Tässä 6 tipsiä:

1. Otevoiman harjoittelu, farmarikävely
2. Vatsalihakset monipuolisesti
3. Leuanveto eri variaatioin
4. Punnerrukset eri variaatioin
5. Yhden jalan kyykyt eli esim. tuetut pistoolikyykyt ja askelkävely lisäpainoilla tai ilman
6. Lämmittely

Kesän jatkoa...

-kahvimestari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti